Na inmiddels een tijdje onderdeel te zijn van ProjectYou heb ik mezelf beter leren kennen. Geleerd bewust te kijken naar mezelf, mijn gedachtes en mijn gedrag. Door dit bewustzijn komt steeds meer naar voren wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil.

Ik dacht altijd dat ik een vrij simpel persoon was. Dat maakte mijn leven naar mijn idee alleen maar makkelijk. Meegaand en flexibel, ik zit niet zo complex in elkaar, dacht ik. Tot dat ik door goede gesprekken met Tim en prikkelende vragen van Julien moest gaan nadenken over wat ik nu eigenlijk wil met mijn leven. Tja, wat geeft mij voldoening? Waar ben ik goed in? Hoe ervaren anderen mensen mij? Wat voor rol neem ik in? De afgelopen tijd heb ik steeds meer antwoorden op deze vragen gekregen. Jeetje… zo simpel ben ik eigenlijk niet, in de positieve zin.

Drijfveren

Ik heb in kunnen zoomen op mijn unieke kwaliteiten, valkuilen en de dingen die mij persoonlijk écht blij maken. Hierdoor heb ik professioneel gezien ontdekt dat communicatie echt het vakgebied is waar ik meer mee wil en misschien wel het belangrijkst: mijn creativiteit moet hierbinnen genoeg ruimte krijgen. Voordat ik de naam ProjectYou überhaupt kende, beschreef ik mezelf nooit als creatief persoon. Na recentelijk advies om op een meer bewuste manier na te denken over deze drijfveer, ben ik gaan kijken hoe deze creativiteit terugkomt in mijn dagelijks leven. Ik blijk in mijn vrije tijd toch al best wel veel bezig te zijn met mijn creativiteit en dit blijken de momenten dat ik me op mijn best voel, interessant. Dat wil ik ook in mijn werk terugzien, want daar wil ik me ten slotte ook op mijn best voelen. Naast dat het me persoonlijk veel oplevert hiervan bewust te zijn, merk ik dat ik vertrouwen kan uitstralen en dat ik er volledig achtersta als ik iemand vertel wat ik kan, wat ik wil en waar ik naar op zoek ben, zonder dat het een ‘verkooppraatje’ over mezelf wordt.

‘Communicatieadviseur’, dat klinkt ineens als muziek in mijn oren. Meteen mijn Cv en LinkedIn bijgewerkt, want dat is wat ik wil: communicatie-uitingen tot leven brengen met mijn creativiteit en iedereen mag dat weten. Daar sta ik dan, op mijn 25e precies wetende wat ik wil…not. Natuurlijk ben ik me er van bewust dat ik nog lang niet klaar ben met mijn zoektocht naar de optimale carrière en deze zal waarschijnlijk ook nooit helemaal klaar zijn. Maar dit inzicht geeft me een goede basis die me motiveert en zelfverzekerd maakt om te gaan staan voor wat ik wil en verder te gaan met mijn zoektocht.

Stilstaan

Hoe komt het dan dat ik voor mijn gevoel zo’n grote ontwikkeling door heb gemaakt in een korte tijd? Juist door stil te staan en door bewust te zijn. Snelheid door vertraging. Wat ik geleerd heb is dat juist in de supersnelle omgeving waarin we ons nu bevinden, stilstaan de sleutel is tot ontwikkeling. Iedereen wil tegenwoordig zo snel mogelijk ontwikkelen en innoveren, maar vergeet daarbij vaak dat hier stilstand voor nodig is. Stilstand kost veel te veel tijd, wordt vaak gedacht. Maar wat als iedereen erachter komt dat je door even stil te staan, al vier stappen verder kan komen in je denkproces dan wanneer je alles zo snel mogelijk tegelijk wil doen? Dán zou alles pas snel gaan. En misschien komt elke starter er dan wel veel sneller achter welke richting hij of zij op moet.

 

Geschreven door: Michella Wessels

Recent Posts