Yes! Een nieuwe baan!

Inmiddels ben ik alweer begonnen op mijn nieuwe werk als psycholoog op een middelbare school. Even een moment voor bezinning dus… De zoektocht naar werk heeft mij veel inzichten gegeven en daar heeft ProjectYou mij bij kunnen helpen. In eerste instantie hoopte ik op een uitdagende start van mijn carrière bij ProjectYou. Dit lukte niet, maar dat wil niet zeggen dat het me niet veel heeft opgeleverd.

Ik merk dat de visie waar PY vanuit werkt, vertrouwen op het talent en het kunnen van starters, mij een goed gevoel heeft gegeven. Eigenlijk heeft iedere starter dit vertrouwen in jezelf nodig. Zeker bij een nieuwe baan, waarbij de omstandigheden al spannend genoeg zijn. Bij een nieuwe situatie, omgeving, mensen en taken is het heel belangrijk dat je durft te vertrouwen op je eigen talent.

In mijn nieuwe baan doe ik alles voor het eerst. Zo krijg ik taken als een-op-een leerlingbegeleiding, klassentrajecten begeleiden, adviseren van docenten, scoren en analyseren van vragenlijsten en dossieranalyses. Het is soms moeilijk voor mij om erop te vertrouwen dat ik al deze taken zomaar kan uitvoeren. Toch probeer ik te vertrouwen op mijn eigen kunnen en erop te vertrouwen dat ik niet voor niks ben aangenomen.

Als starter wil ik graag nog tips meegeven aan werkgevers die starters aannemen. Allereerst werk starters goed in. En geef ze daarnaast ook vertrouwen in hun eigen kunnen. Als ze verschillende taken voor het eerst doen en nauwelijks sturing of hulp krijgen is dat namelijk ontzettend stressvol. Geef ze de gelegenheid tot vragen stellen en neem tijd om deze te beantwoorden. Geef de starter het gevoel dat je ze serieus neemt. Daardoor laat je zien dat je erop vertrouwt dat het goed zal komen.

Wat ik meeneem uit de periode bij ProjectYou is dat samenwerken en sparren veel oplevert. Als je mensen om je heen verzamelt die een andere visie hebben en je luistert naar hun ideeën word je daar zoveel wijzer van. Samen sta je sterker en zoek daarin de nabijheid op. Alleen proberen het wiel uit te vinden is nog bijna niemand gelukt, schakel de mensen om je heen in want die zijn er niet voor niets.

Iedereen bij ProjectYou ontzettend bedankt voor de fijne tijd, ik ga jullie missen!

 

Recent Posts